Evelace Mallisto Menu

Rintaliivin pukeminen

Hyvä olo alkaa hyvin istuvista rintaliiveistä. Kun liivi puetaan päälle oikein ja huolehditaan liivin eri osien sopivuudesta, ei niitä päivän mittaan tarvitse oikoa ja korjailla paikoilleen.

Liivin istuvuus koostuu liivinympäryksestä, kupista ja olkaimista. Niinpä ne kaikki on erikseen tarkistettava ja säädettävä sopiviksi.

Olkaimet

Ensimmäiseksi pujotetaan olkaimet paikoilleen. Tällöin voi tarkistaa, että olkaimen pituus on riittävä, jotta liivin saa puettua päälle. Liivi ei asetu oikein päälle, mikäli olkaimet ovat liian lyhyet.

Liivin ympärys

Seuraavaksi kiinnitetään liivin ympärys. Jo ostovaiheessa sopiva liivin ympärys tulee mitata niin, että käytetään liivinhakasista keskimmäistä kiinnityskohtaa. Tällöin hetkelliset ympäryksen muutokset voidaan hoitaa viereisillä hakasilla joko pidentäen tai lyhentäen ympärystä. Liivejä ostaessa on hyvä muistaa oma kuukautiskierto, sillä kuukautisten aikana useimmat naiset ovat hiukan turvoksissa. Tällöin voi sovittaa hakaset pisimmän mitan mukaan. Evelacen useissa liiveissä on jopa neljä hakasriviä, niinpä säätövaihtoehtoja on vielä enemmän.

Liivin ympäryksen pitää istua napakasti. Se ei kuitenkaan saa kiristää eikä tietysti olla löysäkään. Liivin ympärys on yksi liivin tukirakenteista, joka kannattelee rintoja. Ympärys on sopiva, kun sormia voi liu’uttaa liivin ympäryksen reunan alla vartalon myötäisesti.

Yleisin liivin kestoon vaikuttava virheellinen pukemistapa onkin niiden kiinnittäminen vatsan päällä, jonka jälkeen kiinnityskohta pyöritetään selän taakse ja nostetaan liivi paikoilleen. Tällöin kaaret joutuvat erittäin kovalle rasitukselle ja useimmiten ne myös vääntyvät. Tämän jälkeen kaaret rikkoutuvat herkemmin eikä liivi istu enää alkuperäisellä tavalla. Jokaisen naisen onkin jumpattava vähintään kaksi kertaa päivässä, kun pukee ja riisuu liivejään.

Kupit

Rinta nostetaan kuppiin niin, että kupin puoleinen käsi pitää kiinni kaarituen alalaidasta. Samalla vastakkainen käsi nostaa rinnan paikoilleen kuppiin. Kädellä asetetaan rinta kuppiin niin kainalon puolelta kuin keskeltä edestä. Tarkistetaan vielä, ettei kaarituen alle jää lainkaan rintaa. Näin varmistetaan, ettei kaarituki koskaan tule painamaan. Kaarituestahan on turhaan epäluuloja, että ne ovat hankalat ja painavat rintaa. Oikein asetettu ja rinnankoon mukaan valittu oikean kokoinen kaarituki on erittäin miellyttävä käyttää.

Seuraavaksi vaihdetaan käsien ote vastakkaiseksi ja asetetaan toinen rinta samalla tavalla kuppiin. Tarkistetaan, että rinnat ovat kokonaan kupeissa ja liivin keskikolmio asettuu rintojen väliin vartaloa vasten.

Olkaimet

Viimeiseksi palataan olkaimiin ja säädetään olkaimet oikeaan mittaan niin, että rinnan korkeimman paikan tulee olla olkapään ja kyynärpään puolivälissä. Olkaimen alle tulee mahtua pari sormea, jotta olkaimen pituus toimii liivin tukirakenteena.

Lopuksi tarkistetaan, että liivin takaosa on vaakasuorassa vartaloon nähden. Sen jälkeen – ei kun menoksi!